Ga je mee op date?

Momenteel kun je geen magazine of krant open slaan of er staat een artikel in over daten. De Libelle doet regelmatig een oproep voor mannelijke singles om haar lezeressen te plezieren. De bijlage VROUW van de Telegraaf laat coach en schrijfster Patty Harpenau wekelijks op date gaan en plaatst haar hilarische ontmoetingen op Facebook. Ook op televisie buitelen de datingprogramma’s over elkaar heen: The Undatebles, Boer zoekt Vrouw, First Dates etcetera.
Nu zul je denken, wat heeft dit in hemelsnaam met verkoopstyling te maken? Nou, een heleboel!
Ik zal je in dit blog uitleggen waarom.

Bij het zoeken naar de juiste woning, de woning waar je een gelukkige tijd tegemoet gaat, waar je je wellicht voor het eerst gaat settelen, waar je gaat genieten van je welverdiende pensioen, waar je een gezin gaat stichten, waar je je droom gaat verwezenlijken, kortom DE WONING DER WONINGEN, ga je selectief te werk.
Je wilt het mooiste, leukste, meest comfortabele huis dat er te vinden is!
Hoe? Door op o.a. Funda te gaan zoeken. Je selecteert een woonplaats en een prijsklasse en je start de zoekmachine.
Er komt meestal een hele lijst tevoorschijn want ook al gaat het op sommige locaties beter met de woningmarkt, er zijn nog steeds regio’s waarbij het allemaal niet zo voorspoedig verloopt.
Je gaat dus selecteren op foto’s want beelden zeggen meer dan woorden. Als de foto’s niet aanspreken dan wordt er weg geklikt en is je kans verkeken. Bij het vinden van de gewenste woning wordt er een afspraak gemaakt voor bezichtiging.

Bij het vinden van de juiste partner gaat dit hetzelfde. Men is kritisch want het moet natuurlijk wel iemand zijn die het helemaal voor je is, de liefde van je leven! Je wilt voor altijd gelukkig worden en daarbij ga je selectief te werk. Ook hier wordt er eerst geselecteerd op de foto’s. Onverzorgde, slonzige, met zonnebrillen getooide personen, half ontblote types, ze worden weg geklikt, op zoek naar de “ware”. Is er iemand bij die er voor jou aantrekkelijk uit ziet, sympathiek oogt én verzorgd, dan wordt er een afspraak gemaakt voor een “bezichtiging”, de eerste date staat vast!

Op het moment dat de woning bezichtigd wordt en je de drempel over stapt dan voel je in een split second: hier word ik gelukkig, hier voel ik mij thuis! Of: dit huis geeft me geen goed gevoel, moet ik dat hele huis nog zien?!
Op het moment dat je je eerste date ontmoet voel je in een split second, wow, dit is hem of haar! Of: oh nee, kan ik nog weg?!

Het is dus van groot belang als je je woning snel en tegen een goede prijs wilt verkopen om een verpletterende indruk te maken! Ten eerste bij de woningpresentatie d.m.v. goede professionele foto’s en vervolgens bij de bezichtiging. Een verzorgd, ruimtelijk, neutraal, licht en schoon huis doet wonderen. De potentiële koper moet “verliefd” worden, maak dus vooral gebruik van dit bewezen psychologische effect!