VERKOOPSTYLING

Verkoopstyling is een concept wat  jaren geleden  in Amerika is ontstaan en is overgewaaid naar Nederland. In Engeland en Amerika is het heel gebruikelijk dat een woning voordat hij op de markt komt bekeken wordt door een verkoop/vastgoed stylist. Het is een techniek om huizen die in de verkoop komen zo optimaal mogelijk te presenteren zodat de woning zoveel mogelijk mensen aanspreekt én voor de hoogst mogelijke prijs wordt verkocht.

 

 

Zie je woning als een marketing object en maak je huis even neutraal zodat je veel bezichtigingen krijgt, het is echt de moeite waard. Je hebt maar 1 koper nodig!

Een tipje van de sluier…

De kijker is niet geïnteresseerd in de souvenirs van je mooie reizen maar moet zich kunnen inbeelden of zijn blauwe grote bank wel tegen die muur kan staan. De kijker wil niet zien welk doucheproduct je gebruikt maar wil de ruimte en uitstraling van de badkamer kunnen beoordelen. Een afgebladderde voordeur doet hem vermoeden dat het huis nog wel meer achterstallig onderhoud zal hebben en dat hij de vraagprijs kan beïnvloeden, echter in jouw nadeel….Alles wat afleidt benadeelt je huis. Hoe minder nadelen de kijker ziet, hoe meer kans je maakt om te verkopen. Schoonmaken en opruimen kosten je alleen energie en tijd,  het resultaat kan echter verbluffend zijn! Bijkomend voordeel is  dat je alle spullen die je niet meer gebruikt, niet meer hoeft mee te nemen naar de volgende woning.

Tegenwoordig begint de zoektocht naar een huis via internet. Men vult de woonplaats en de prijscategorie in en er verschijnen veel woningen. Op de eerste foto wordt al een selectie gemaakt. Is deze foto dus niet goed dan wordt er weggeklikt en is je kans verkeken. Geeft men je het voordeel van de twijfel, dan wordt de pagina geopend en wordt er vóórdat de beschrijving wordt gelezen naar de foto’s gekeken. Dit moment is dus van essentieel belang! De foto’s van de woning moeten de pluspunten van de woning benadrukken. De meeste mensen vallen op ruimtelijke, lichte woningen in  neutrale kleuren. Zo kunnen ze goed inschatten hoe hun meubels uitkomen in de ruimte. Hoe minder “minpunten” er zijn aan te merken  hoe méér kans op bezichtiging en hoe mínder kans om te moeten zakken met de prijs.

Het meest ideale plaatje, voor jou als verkopende partij, is je woning vóór het de verkoop in gaat door mij te laten beoordelen. Ik analyseer je gehele woning en kijk met de ogen van een koper. Je ziet je huis met andere ogen omdat je aan je huis gewend bent en er herinneringen aan hebt. Door verbeterpunten aan te dragen en tips te geven kun je, eventueel met mijn hulp, aan de slag. Daarna kun je besluiten de woning door een gespecialiseerde interieurfotografe te laten fotograferen. Ik werk samen met een professionele fotografe, met oog voor detail, die voor een scherpe prijs jouw woning optimaal presenteert.

Werkwijze

img_2429Ik kom op afspraak bij je langs om gedurende 2,5  uur een complete analyse te maken van je woning inclusief het vooraanzicht en de eventuele tuin. Hierna ga ik samen met je door de woning en licht al mijn adviezen mondeling toe. Hierna kun je besluiten de adviezen zélf uit te voeren, mij deze gedeeltelijk uit te laten voeren of ze mij geheel uit te laten voeren.

Het is ook mogelijk een schriftelijk verkoopstyling advies te ontvangen zodat je het nog eens rustig kunt nalezen.

Mochten er onderhoudswerkzaamheden aan je woning nodig zijn dan kan ik je in contact brengen met een professioneel netwerk van schilders en/of andere bedrijven. Ook is het mogelijk een gedeelte van je inboedel op te slaan om, indien nodig, ruimte te creëren. Het is de bedoeling om met zo weinig mogelijk middelen een groots effect te bereiken. Om te beginnen: opruimen en schoonmaken kost niets, maar geeft kijkers het gevoel dat ze serieus genomen worden.

Het is nu ook mogelijk om online een verkoopstyling advies in te winnen als je uit de buurt van Oegstgeest woont en/of overdag weinig tijd hebt. Zo bespaar je kostbare tijd, kilometervergoeding en reistijdvergoeding. Via e-mail of whatsapp ontvang ik graag foto’s en/of filmpjes vanuit diverse hoeken van de ruimten. Vervolgens plannen we binnen 7 werkdagen een telefonische afspraak in waarin ik mijn advies geef en jij aantekeningen kunt maken.

 

Tarieven*

Verkoopstyling Advies aan huis: 
– Een complete analyse van de woning inclusief het vooraanzicht en eventuele tuin/balkon (2,5 uur). Dit is een mondeling advies: € 195,00 excl. BTW*.

Verkoopstyling Advies aan huis inclusief schriftelijk rapport:
Prijs op aanvraag.

Online verkoopstyling advies: € 165,00 excl. BTW*.

-Graag ontvang ik via e-mail of whatsapp foto’s, en eventueel filmpjes, van de ruimten vanuit verschillende hoeken. Binnen 7 werkdagen plannen we in overleg een telefonische afspraak in zodat ik mijn advies kan uitbrengen.

Styling van de woning door mij en/of de uitvoering van het project:
Prijs op aanvraag : op basis van een uurtarief en afhankelijk van de grootte van het project. Ik maak vooraf een offerte op maat. Zodra je akkoord gaat start ik met de werkzaamheden.

Aankoop accessoires: na een verkoopstyling advies van de Huizenzuster kun je zelf accessoires aanschaffen maar je kunt er ook voor kiezen dit door mij te laten doen. Je koopt dan de door mij aangeschafte accessoires en ik reken dan een uurtarief voor de tijd die mij dit kost en een eventuele km vergoeding. In overleg bepalen we het budget voor de aankopen.

Stylen voor een bezichtiging: indien je een bezichtiging hebt maar geen tijd hebt om je woning dusdanig af te stylen zoals we besproken hebben dan kan ik langskomen om dit te doen. De kosten hiervoor zijn in overleg. Zo kun je bijvoorbeeld rustig naar je werk zonder stress en zorg ik dat het er tip top uitziet!

*Exclusief €0,35 per km en eventuele parkeerkosten, vanaf een uur reistijd vanaf Oegstgeest wordt €40 vergoeding gerekend.

Interesse gewekt?

Neem gerust contact met mij op. Je kunt mij mailen of bellen 06 46 41 66 55