VERKOOPSTYLING

Verkoopstyling is een concept wat  jaren geleden  in Amerika is ontstaan en is overgewaaid naar Nederland. In Engeland en Amerika is het heel gebruikelijk dat een woning voordat hij op de markt komt bekeken wordt door een verkoop/vastgoed stylist. Het is een techniek om huizen die in de verkoop komen zo optimaal mogelijk te presenteren zodat de woning zoveel mogelijk mensen aanspreekt én voor de hoogst mogelijke prijs wordt verkocht.

Een optimale presentatie is van essentieel belang bij een snelle verkoop tegen een hoge prijs.

Een tipje van de sluier...de kijker is niet geïnteresseerd in de souvenirs van uw mooie reizen maar moet zich kunnen inbeelden of zijn blauwe grote bank wel tegen die muur kan staan. De kijker wil niet zien welk doucheproduct u gebruikt maar wil de ruimte en uitstraling van de badkamer kunnen beoordelen. Een afgebladderde voordeur doet hem vermoeden dat het huis nog wel meer achterstallig onderhoud zal hebben en dat hij de vraagprijs kan beïnvloeden, echter in uw nadeel….Alles wat afleidt benadeelt de woning. Hoe minder nadelen de kijker ziet, hoe meer kans u maakt om te verkopen. Schoonmaken en opruimen kosten u alleen energie en tijd,  het resultaat kan echter verbluffend zijn. Bijkomend voordeel is  dat u alle spullen die u niet meer gebruikt, niet meer hoeft mee te nemen naar de volgende woning.

Tegenwoordig begint de zoektocht naar een huis via internet. Men vult de woonplaats en de prijscategorie in en er verschijnen veel woningen. Op de eerste foto wordt al een selectie gemaakt. Is deze foto dus niet goed dan wordt er weggeklikt en is uw kans verkeken. Geeft men u het voordeel van de twijfel, dan wordt de pagina geopend en wordt er voordat de beschrijving wordt gelezen naar de foto’s gekeken. Dit moment is dus van essentieel belang! De foto’s van de woning moeten de pluspunten van de woning benadrukken. De meeste mensen vallen op ruimtelijke, lichte woningen in  neutrale kleuren. Zo kunnen ze goed inschatten hoe hun meubels uitkomen in de ruimte. Hoe minder “minpunten” er zijn aan te merken  hoe meer kans op bezichtiging en hoe mínder kans om te moeten zakken met de prijs.

Het meest ideale plaatje, voor u als verkopende partij, is uw woning voor het de verkoop in gaat door mij te laten beoordelen. Ik analyseer de gehele woning en kijk met de ogen van een koper. De eigenaar ziet zijn huis met andere ogen omdat hij aan het huis gewend is en er herinneringen aan bewaart. Door verbeterpunten aan te dragen en tips te geven kunt u aan de slag. Vervolgens kunt u besluiten de woning door een gespecialiseerde interieur fotografe te laten fotograferen. Ik werk samen met een professionele fotografe, met oog voor detail, die voor een scherpe prijs uw woning optimaal presenteert. Ook kan ik uiteraard aanwezig zijn als de fotograaf van uw makelaar de fotoreportage verzorgt. Zo voorkomt u verrassingen achteraf.

Werkwijze

Ik kom op afspraak bij u langs om een complete analyse te maken van uw woning inclusief het vooraanzicht en de eventuele tuin. Hierna ga ik samen met u door de woning en licht al mijn adviezen mondeling toe. Hierna kunt u besluiten de adviezen zélf uit te voeren, mij deze gedeeltelijk uit te laten voeren of ze mij geheel uit te laten voeren.

Mochten er onderhoudswerkzaamheden aan uw woning nodig zijn dan kan ik u in contact brengen met een professioneel netwerk van schilders en/of andere bedrijven. Ook is het mogelijk een gedeelte van uw inboedel op te slaan om, indien nodig, ruimte te creëren. Het is de bedoeling om met zo weinig mogelijk middelen een groots effect te bereiken. Om te beginnen: opruimen en schoonmaken kost niets maar geeft kijkers het gevoel dat ze serieus worden genomen.

Het is nu ook mogelijk om online een verkoopstyling advies in te winnen als u niet in de buurt van Oegstgeest woont en/of weinig tijd hebt. Via e-mail of whatsapp ontvang ik graag foto’s en/of filmpjes vanuit diverse hoeken van de ruimten. Vervolgens plannen we binnen 7 werkdagen een telefonische afspraak in waarin ik mijn advies geef.

Tarieven*

Verkoopstyling advies aan huis of online: € 195,00 excl. btw*
– Een complete analyse van de woning inclusief het vooraanzicht en eventuele tuin/balkon. Dit is een mondeling advies. Bij een online advies ontvang ik graag via e-mail of whatsapp foto’s en/of filmpjes van de ruimten vanuit verschillende hoeken. Binnen 7 werkdagen plannen we in overleg een telefonische afspraak in zodat ik mijn advies kan uitbrengen.

Styling van de woning door mij en/of de uitvoering van het project: prijs op aanvraag
Op basis van een uurtarief maak ik een offerte. Zodra u hiermee akkoord gaat start ik met de werkzaamheden.

*Exclusief €0,35 per km en eventuele parkeerkosten, vanaf een uur reistijd vanaf Oegstgeest wordt €40 vergoeding gerekend.

Interesse gewekt?

Neem gerust contact met mij op. U kunt mij mailen of bellen 06 46 41 66 55